Kuszkusz light recept

2022.11.09

Kuszkusz light recept  nemcsak emésztési  hasnyálmirigy ,Ibs betegeknek !

 Fincsi és egészséges !

Recept : 2 személyre :

Hozzávalók :

kuszkusz   2 zacskó

csirkemell  30 dkg.

mangó,papaja,ananász mix  : 20 dkg.

2 -2 db sárgarépa, gyökér

zöld fűszerek : babérlevél, zsálya, majoránna,kakukkfű

só / fekete só vagy himalája,/,kurkuma,fahéj,gyömbér.

1 dl kókusztej vagy kókusztejszín.

2 dl víz.

Elkészítése :

A 2 zacskó kibontott kuszkuszt tegyük bele egy kisebb fazékba, majd öntsünk rá forró vizet, de csak annyit hogy ellepje. Fedő alatt pár perc múlva puha lesz !

Kevés olíva olajon vagy avokádó vajban futtassuk meg a kockára vágott natúr csirkemellet.Fűszerezzük kevés sóval,kurkumával, zöld fűszerekkel,majd öntsük fel vízzel hogy ellepje.Tegyük bele a keskeny darabokra vágott sárgarépát,valamint a gyökeret. Fedő alatti párolás közben öntsük bele a kókusztejszínt és főzzük össze az ízeket. Amikor megpuhult a hús jöhet bele a trópusi gyümölcs mix / lehet fagyasztott is,vagy kompót / és pároljuk pár percig tovább.

Tálaláskor tegyük alulra a kuszkuszt,tetejére a kókusztejszínes zöldséges gyümölcsös csirkemellet szafttal együtt.

Tetejére tehetünk még mandula, mogyoró, pisztácia magokat !

Gyorsan elkészíthető ,könnyen emészthető és tele van vitaminokkal!

Jó étvágyat hozzá!

szerző : Király Adrienn