Saját példánk !

2021.12.07

Egészségügyi termékeket fejlesztőként mindig figyeltem a családom és mások egészségére !

Napi mozgás, változatos étrend ,káros szenvedélyektől mentes életvitel jellemzett minket ! Napi rohanás, munka,építkezés,húsvét !

Férjem ebéd után desszertként megevett 3 db kókuszgolyót ! Hamarosan  kezdődő hátfájdalom, majd estére fokozódó hasi görcsök ,elviselhetetlen fájdalom kíséretében kezdődött minden !

Mentő !

Ekkor még nem sejtettünk semmit !

Kórházban hamar kiderült hasnyálmirigy gyulladás !

Elkezdődött életünk kálváriája és egy olyan terület amelyet szakmailag kevésbé ismertünk!

Kórházban töltött első két hétben férjem ledobott 25 kg-ot testsúlyából,de sportos testalkatú volt kevés súly felesleggel,így gondoltuk nem is baj !

 A vidéki Kórházról nem  sokat beszélnénk, mert a fájdalomcsillapítás, vizsgálatok / ct, mr, vérvétel /,néha infúziós kezelés, ennyi volt ! Szinte naponta jöttek hasonló tünetekkel a betegek különböző életkorúak a fiataloktól az idősebbekig egyaránt ! Sajnos senkit sem lehetett látogatni, csak a férjemmel való telefonos kapcsolattartás volt az egyetlen mód !

Így nagyon nehéz gyógyulni a betegeknek hiszen személyzet kevés,ellátás igen gyenge volt, azaz bármi áron de jöjjön haza !

Kórházi diagnózis : hasnyálmirigy gyulladás " gyógyultan hazaengedték" és egy év múlva kontroll!

Végre itthon, nagy öröm, diéta,görcsoldók,vérnyomás mérés !

Hamarosan ismét hasba nyílaló fájdalom, súlyos rosszullét.

Irány egy másik Kórház !

Még ekkor sem gondoltuk,hogy nagy a baj és egy hosszabb folyamat elé fogunk nézni!

Sok sok vizsgálat,millió gyógyszer,és a hasnyálmirigy kezdte felemészteni önmagát,amelytől a környező szervek máj,epe,gyomor,bélrendszer működései kezdett felbomlani. Állandó hasmenés, fájdalom,keringési zavarok,hőmérséklet ingadozása,vérnyomás problémák,besárgulás,hányás. Ekkorra a hasnyálmirigy védekezésképpen álcisztákkal vette magát körbe és kezdte elzárni az epevezetéket is.

Műtét nem lehetett mert a gyulladásos folyamat mindezt kizárta.Újabb kilók mentek le,férjemnek jártányi ereje sem maradt!

Mivel semmilyen élelmiszer sem maradt meg benne és nem is emésztődött meg,így egyetlen terápia maradt ,hogy szájon keresztül semmit sem nyelhet le ,még vizet sem.

Így beleegyeztünk a szondán keresztüli táplálásba,melyet az orron keresztül vezettek le .

Mellette számtalan fájdalom csillapítás,görcsoldás vénásan. Több hónap után alig volt véna ahová beköthették volna az infúziókat,de kitartottunk.Leépült a test,izomzat eltűnt,idegrendszer felmondta a szolgálatot !Vizsgálati eredmények folyamatosan romlottak plusz egy tüdőgyulladás is jött a sok sok fekvés következményeként !

Sok sok kérdés, miért történt, mi okozhatta és persze miért pont mi !

Közben jött a Covid járvány,látogatási tilalom, folyamatos izgalom, küzdés, konzultációk orvosokkal, professzorokkal.

Mi a megoldás ? Miért nincs rá gyógyszer ? Milyen terápia hatásos ?

Szörnyű hetek, hónapok következtek és csak a remény a folyamatos tudományos leírások kutatása ,számtalan gasztroenterológus szakemberek megkeresése.Válasz mindenhol a hasnyálmirigy betegségek a mai tudomány számára nem megoldható,kutatják és különböző iránymutatások alapján a tüneti kezelés lehetséges.

Bevetettük a természetgyógyászat másik ágát a hollisztikus gyógyítás,energetikai kezelések,a hangfrekvencián alapuló zene terápiát és egy régi barátunk aki sok sok ember alternatív gyógyítását segíti felkeresése,u.n távgyógyítás elkezdése !

Ekkor már -40 kg tartottunk és folyt a tápszeres szondás életben tartás.

Hirtelen hazaengedtek minket, hogy otthon jobb lesz a gyógyulás folyamata .

Öröm és egyben aggódás is ! Tápszer beszerzése,szonda 24 órás kezelésének megtanulása és egy kosárnyi gyógyszer a tünetekre !

Mottónk . Innen nyerni szép !

Saját felelősségünkre semmilyen gyógyszert,vérnyomás szabályzót, nyugtatót,görcsoldót,fájdalom csillapítót nem szedett . Elkezdett szép lassan mozogni,elején örültünk pár méternek is! Ekkor a szondába tettünk bele magnéziumot,szelént,q1,q10 enzimeket valamint magnézium tapaszokat alkalmaztunk az izmokra  és egyszerűbb mozgással sikerült visszahozni az izmokat a  megfelelő vérnyomást.

Pár hét múlva vettünk futópadot és elkezdődött a javulás első lépései. Háttérben már 8 hónapja kutattunk fejlesztőkkel természetes növényi hatóanyagokat,melyek nemcsak a gyulladást,emésztésben, fájdalom csillapításban ,hanem az epe kevés vagy túltengésében segítsen és a máj munkáját hatásosan de kíméletesen végezze,hogy a hasnyálmirigy ezen belül az emésztés elinduljon.

Articsóka cinarin kivonatával kezdtük kiegészíteni saját terápiánkat,melyet a tápszerbe adagoltuk.

Eljutottunk 9 hónap után, hogy kivették a szondát és ismét ihattunk ehettünk!

Csodálatos karácsonyi ajándék volt!

Soványan némi javuló eredményekkel kezdhettük a diétás életünket!

Számtalan diétát átnézve,mi jó a hasnyálnak az epének a gyomornak,a gyomorsav ellen, a beleknek,így kezdtük összeállítani első étrendünket,melyet előrébb haladva bővítettük saját receptúránkkal így indultak el az első kilók  a gyógyulás útján. / Étrendi tanácsok későbbi cikkben szerző./nNapi 5 x-i kis étkezések vigyázva a fehérje -zsír-szénhidrát arányaira ,valamint egyre több rendszeres mozgás ! Zsír ,puffasztó ételek kizárva,fűszerek csak zöldfűszerek alkalmazása.

Eredmény : 3-4 hónap múlva + 25 kg testsúly és izom,energia !!

Kész lett a készítményünk amely tartalmazza az articsóka cinarin kivonatát,a kurkuma-kurkumin,magnézium és b6 vitamint!

Minden fő étkezéskor bevett egy-egy kapszulát ,így a máj epe működését segítve a hasnyálmirigy és a bél könnyebben emészti meg a bejutó táplálékot. Azóta egészséges széklet, optimális testsúly,nincs fogyás,energikus napok,jó vérnyomás,javuló eredmények !

Konklúzió : Kitartás mert mindenre van megoldás csak akarni kell!

Köszönet a támogató orvosoknak,természetgyógyászoknak,barátoknak,mert mindenki munkája kell a gyógyuláshoz és a hit hogy sikerül !


Király Adrienn

szerző/feleség.