Tavaszi könnyű májkímélő ételek
Íme néhány gyorsan elkészíthető ételek, máj, epe diétásoknak egyaránt!
Avokádós, padlizsános édeskrumplis taglietta.
Hozzávalók :
1 db érett avokádó
1 db padlizsán
1 db közepes édes krumpli / batáta /
1 csomag taglietta durum vagy kukorica tészta
fűszerek / kömény, oregánó, majoránna, kurkuma, babérlevél, fekete só
1 evőkanál olíva olaj
Elkészítése :
Forróvízben főzzük ki a tésztát aldente / közepes módra.
Közben egy serpenyőbe tegyük bele a kis kockára vágott megpucolt padlizsánt, melyet fedő alatt kevés vízzel pároljunk meg. Amikor puha öntsünk rá egy evőkanál olívaolajat és süssük kicsit meg. Az édeskrumplit megpucolva apró kockára vágva főzzük meg. Amikor készen van tegyük bele a serpenyőben lévő padlizsán mellé. Sózzuk, fűszerezzük a zöld fűszerekkel együtt és frissen tegyük bele a kis darabokra vágott avokádót, babérlevelet. Fedő alatt pár percig pároljuk és a kész tésztával óvatosan keverjük össze.
Tálalhatjuk ! Egészséges és máj-emésztést serkentő !
Mangós saláta tonhallal
Hozzávaló :
1 db érett mangó
1 csomag zöld salátamix
1 db tonhal natúr konzerv
ízlés szerint lime, citromlé.
Elkészítése :
Hámozzuk meg és vágjuk apró kockára egy érett mangót. A zöld salátamixet mossuk meg és ízlés szerint csepegtessünk rá egy lime vagy citromlét. Keverjünk bele egy tonhal konzervet a levével együtt és tegyük bele a friss mangó darabokat !
Feldobhatjuk még egy kevés narancsvirág mézet csurgatva a tetejére!
Édeskrumpli leves kókusztejjel
Hozzávalók :
2 személyre /
2 db közepes édeskrumpli
1 db fehér krumpli
2 dl kókusztej
fűszerek . kömény, babérlevél, só, majoránna, petrezselyemzöld
víz, rizsliszt
Elkészítése :
Megpucolt krumplikat vágjuk fel közepes kockára és sós vízbe fűszerekkel együtt tegyük fel főzni. Amikor megpuhultak a burgonyák habarjuk be kevés rizslisztes kókusztejjel, melyet fedő alatt pár percig főzzük tovább az aromák összeéréséig és a krémes állag eléréséig !
Aki magyaros változatot akar, plusz kurkumával ízesítheti !
Jó étvágyat !